Menu zmienia się codziennie
Codziennie kucharz układa menu dostosowując je do pogody, Gości hotelowych, pory roku, dostępności składników. Daje nam to możliwość serwowania zawsze świeżych propozycji. W wysokim sezonie (zima, lato) nasze menu dzielimy na dni w których jest temat przewodni. Mamy zatem dzień Pstrąga, Makaronów, Risotto, Pizza Day oraz specjalny dzień z mięsem w roli głównej. W wybrane dni serwujemy krewetki i owoce morza.
Specjalnością kuchni są pasty. Makaron gotowany jest na bieżąco a pasty podawane są w kilka sekund po ściągnięciu z ognia.
Pracujemy na oryginalnych włoskich makaronach jajecznych.
Naszymi ulubionymi makaronami są:
Paglia i Fieno co znaczy „Słoma i Siano” makaron dwukolorowy
Spaghetti – klasyczny makaron cienkie nitki w wersji zarówno pszennej jak i razowej
Bucatini – grube spaghetti z dziurką
Orecchiette – ręcznie wyrabiany makaron w kształcie muszelki (serwowany do pstrąga)
Makarony serwujemy w 3 rodzajach:
Verde Erbe – menu zielone z dużą ilością ziół i warzyw
Bianca Salse e Foramaggi – menu białe z propozycją potraw włoskich z dodatkiem jasnych sosów i serów
Rossa Peperoncino – menu czerwone z ostrą papryczka peperoncino